tiistai 12. heinäkuuta 2011

Paimentamista vol.77

Menin tänään aamutreenehin tapaamaan Annea ja Biittiä plus palauttamaan nokkakärryjä (luvattoman pitkäksi venähtänyt laina, anteeksi). Kivvaa nähdä teitä Anne ja Biitti, pitkästä aikaa!!!
Peruutuksen vuoksi pääsimme myös treenaamaan. En tiedä, onko tämä jo jotain "kohtalon" sarkasmia, mutta aina kun edellisellä kerralla tuntuu, että olemme edistyneet, seuraavalla kerralla koira tekee mitä sattuu.

Koira oli melkein korvaton, karkasi portilta lambien luokse, pamauttaen suoraan laumaa päin. Noukin koiran kiinni ja otimme hallitun lähestymisen portilta uudelleen. Pyöröaitauksen täsmäpysäytystreenissä Bowwe liiteli aina vasempaan lähettäessäni yli aitauksen. Oikealle jaksoi totella pari pysäytystä ja vasta sen jälkeen loikki ulos kiertämään aitausta.

Tokalla kierroksella otin juoksutusraipan käyttöön. Nooh, kiersi koira laumaa ainakin kauempaa, pysähtymisiin ei kaarella ollut suurta vaikutusta. Kuljettamisessa sen sijaan pysähtymiset vislauksella toimi tosi hyvin. Jep, kun koira kiertää laumaa laukalla on sen tosi vaikeaa pysähtyä täsmällisesti. Häkityksissä raipasta ei olut suurempaa hyötyä. Mahdotonta hiplausta. Saatiin elikot aitaukseen, mutta mikä työ.

Kotona koissu on juoksujensa vuoksi hyvinkin kuulias ja kainaloinen. Voisi jopa kuvitella, että se tottelee toisinaan. Elokuun tiistaille yritämme päästä agin alkeiskurssille Woollandiaan,jospa siitä olisi hyötyä yhteistyön vahvistamiselle.

Tämän vuodatuksen jäkeen on pakko sanoa, että kyllä Bowwe on kaikessa omapäisyydessään siltikin aivan mahtava koira: sosiaalinen karavaanari (=kaikkien kaveri), innokas kaikkeen tekemiseen ja lisäksi varmaluonteinen tyttö. En antaisi pois mistään hinnasta!

Pentukuume vaivaa ajoittain, mutta uutta pennua ei tule Salkan koulutettavaksi, joten muori saa vanhettua rauhassa. Salka on kolme pentua/tulokasta jo kouluttanut, enää sen ei tarvitse. Sen verran olen sille velkaa, vaikka täällä olisikin tilaa usemmalle koiruudelle. Bowwe saa jatkaa Salkan tapaa kouluttaa pentuja, sitten joskus!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli tosi kiva nähdä teitä pitkästä aikaa. Jännityksellä odotan, että koska alat vääntää paikallista murretta, kun paimenessakin lähes kaikki muut sitä puhuvat:).
Anne

Anonyymi kirjoitti...

Mekin ollaan tulossa aksaamaan elokuussa tiistaisin samaan paikkaan! :) Luulen että agility sopii Bowwelle mainiosti ja kyllä se ohjaajakin siitä lajista koukuttuu kun huomaa miten kivaa koiralla onkaan... ;-)

Eija & Reiska