keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Paimentamista vol.78

Ranch-kisan ratatreeni ja voi hyvää päivää... Kimmokin heräsi (ei ole kuulemma herkkäunisin immeinen) minun karjahteluun. Minä karjahtelin syystä: Bowwe ei totellut... siis voi hyvää päivää.

Bowwella on valtava tarve kiertää tasapainoon ja lisäksi oma sijoittumseni laumaan ja koiraan nähden merkkaa hirmuisesti. Minulla oli 11 lambia laumassa ja niiden rynniminen ohitseni kuljetuksessa oli tuntuva asia. Siksi Bowwe voisi kulkea mieluummin ravilla kuin laukka-askelin. Vauhti kiihtyy liian kovaksi ja siitä on vielä vaikeampaa pysähtyä.

Me hiplattiin ja hinkutettiin aika tavalla, joka käänteessä. Itse valuin lauman mukana lähemmäs harjoitusaitausta ja muuta lambilaumaa. Siitä syystä paimennettavat yrittivätkin kirmata kamujensa luokse. Lähetin koiran kiertämään vasempaa, mutta kaiketi möllötin koiran mielestä sauvoineni sellaisessa paikassa, että kehon signaali oli oikeaan.

Kiroilin kuin lohilappalainen, ilman näkyvää vaikutusta... Häätyy nyt vielä koettaa keksiä tuolle koiralle sopivin tapa tuohon tottelemiseen. Ei ole enää pitkä aika kisoihin.

Ei kommentteja: