tiistai 19. heinäkuuta 2011

Paimentamista vol.79

Juoksupeppu paimenessa ja himppasen rauhallisempi, niin kuin ohjaajansakin. Elikko yhtä hyväntuulinen hupakko kuin aina.

Eka kierros pyöröaitauksesta hallittu ulostulo... njoo koira karkasi laumalle, ei niin hallittu. Samaan aikaan avolaitumella treenaavan koiran lauma tosi liki meitin treenattavia lambeja ja minulla koira käskyn alla portilla. Paimennettavat ryntäsivät tietenkin suuremman lauman lähelle ja pari loikki aitauksen yli. En uskaltanut lähettää koiraa lauman taakse, sillä pelkäsin sen loikkivan aitauksen yli isomman lauman taakse. Ehdin itse lähemmäs ja tuolloin uskalsin lähettää koiran kokoamaan lauman. Ai, hitto, se ei lähtenytkään kokoamaan isompaa laumaa. ILOINEN.
Katseli toki varsin merkitsevästi niidenkin villakerien perään. Tästä jatkoimme kuljetusta, aluksi Bo taas seilasi rivakammin lauman takana, mutta asettui lopulta nätistikin kulkemiseen. Poispäin ajossa se lenkottaa edelleen tasapainoon, ei onnistu kujanne näin. Lopuksi kujanne ja häkitys. Oikeastaan pitkään aikaan positiivisin kokemus!

Toka kierros samoin sävelin. Ennen treeniä Bowwe vokotteli Uuno-pentua ja hyvin tuntui melkein 6 kk uros tietävän mitä päätä pitää lipsutella.... Anyways Bo ei ihan julmettuja loikiia vieläkään ottanut, josta erityisen iloinen ja häkitys onnistui suht ok. Kaikki muu sillä välillä ei kovin hohdokasta ollut, mutta Bo:n plussaksi täytyy todeta, ettei se liidellyt aitojen yli.

Uunon Minna lupasi tuoda kauko-ohjattavan suihkauspannan ensi tiistaina kokeiltavaksi, josko se pysäyttäisi Bon välillä tottelemaan. Marika lupasi toimia kaken käyttäjänä. Ehketi yllätys toimii Bowwelle tai sitten ei. Kokeilla aina voi, eikö?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä??? Meneekö teilläkin välineurheiluksi??? Kaikkea voi kokeilla, tulipa meilläkin panta thjennettyä ilman mitään vaikutusta :-D

Tanja

jaanakin kirjoitti...

Jep, pakko on kaikkea yrittää ;-). Saattaa meillä jopa toimia, kun minun ei tarvitse karjahdella. Aina silloin koirakin on huomattavasti rauhallisempi... Yllätys, no ei!