lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ranch-kisat Somerolla

Edelliskertojen treenien perusteella ei mitkään huippupositiiviset fiilkiset, mutta siitä huolimatta mukana kisassa. Vieläkin se most positiivisin asia on, että Bowwe on karavaanari elikkäs kaikkien kaveri, lambienkin. Ja yhä edelleen se kaikista v-mäisin asia on, ettei se tottele.

Kisa oli taaskin järjestetty hienosti. Rata oli vaativa, mutta tottelevaisen ja rauhallisen koiran kanssa ajettavissa. Bowwe ei ole kumpaakaan noista. ;-/.
Saimme lambit ulos paimennukseen kohtuullisella sähläyksellä, kuljetuksessa Bowwe taisi kiertää lauman ja minut ainakin kahdesti. Porttien läpimenon jälkeen vauhti vaan kiihtyi ja lambeilla oli jo aikas suuri herne nenässä. Olimme matkalla kohti laidunnuspaikkaa, kun pari lambia päätti lähteä varikolle kavereidensa luokse ja meitin homma oli siinä. Ne olivat kisan säännöt.
Saatiin tuosta sähellyksestä kokoon 11/100 pistettä.

Treenikaverit tsemppasivat reilusti meitä ja koettivat nostaa Bowwen positiivisia puolia esiin. Kiitos teille kaikille siitä. Tottahan se on, että Bowwella on suht hyvä tapa kiertää ja koota laumaa. Saisi vaan totella. Juu ja ketään muuta ei tarvitse syyttää kuin itseään. Olosuhteet olivat juurikin samat kuin treeneissä ja minulle on kerrottu kyllä Bowwen puutteet. Ny vaan täytyisi keksiä se oikea tapa saada tuo elikko ymmärtämään, että tuokin homma on yhteistyötä. Osaahan tuo ketku kotona kauniisti mennä maahan tilanteessa kuin tilanteessa, vaan tilanteet eivät ole kunaan samat kuin lambien kanssa touhutessa.

Jesh, leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä. Enemmän tämä kaikki minua koulii.

Ihan hurjan iloinen ja onnellinen treenikavereiden hienoista suorituksista. Onnea kaikille ketään erittelemättä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voi Bowwe :)

Mitäs noita surkuttelemaan. Sinä tiedät Bowwen vahvuudet ja heikkoudet, joten töitä vaan sen tottelevaisuuden eteen. Ehkä se sitten kymmenenvuotiaana, jos ei satu kuulo menemään ihan luonnollisista syistä siihen mennessä:)

Tsemppiä ja etiäpäin.

Anne

jaanakin kirjoitti...

Jep, muuan vuosi tässä tosin tarvii siihen 10-vuotispäivään odotella.
Ehketi me ennen sitä löydetään Bo:n kuulokoje samalle taajuudelle.
Hoppas ainakin, ei me olla luovuttajafiilksillä mukana tässä hommassa.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kaikki käy käden käänteessä. Ainakin itse olen huomannut Jykän kanssa, että pikku hiljaa hyvää tulee. Ja aina - vika on minussa :) Sanoinkin tänään meidän ohjaajalle, että minuahan hän opettaa, ei koiraa... Ja minulla vasta pitkä tie on edessä, "koirakokemusta" vasta puolitoista vuotta, mutta vanhaa fraasia mukaellen "yhtäkään päivää en vaihtaisi pois". Tsemppiä tuleviin koitoksiin ja kyllä se pistemäärä siitä kasvaa, olen varma siitä!

t. Merja F