keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Hajumielikuvia

Aivan loistava keskilinjan suuntainen vastatuuli hajumielikuvia varten.
Treenattavia koiria 5 kappaletta, joista yhdelle teimme kisatreenin. Ohajaajalle ja koiralle aivan uusi metsä. Toivottavasti kumpasellekin jäi vinkkejä reppuun kisasuoritusta varten.

Bowwe pääsi hyvin tallatulle ja hajustetulle alueelle kolmantena koirana. Kiinni kytkeminen alueelle mentäessä käynnisti pienen nenän. Koko matkan hakualuuelle Bowwe haisteli sieltä puhaltavaa tuulta ja bongaili hajuja nenäänsä. Taisi ekasta ukosta saada hajun jo tultaessa. Hyvin on mennyt likalle perille, mitä metsässä tulee tehdä. ILOINEN!
Maalimiehet menivät yksitellen piiloihinsa, jotta vastainen tuuli ei olisi vienyt koiraa väärälle haisumielikuvalle.

Eka oli valmiina noin 30 metrin päässä. Piilo oli merkattu minua varten. Haisumielikuva meni nappiin. Bowwe on tosi helppolukuinen koira. Lähetin koiran piilolle itse vähän hassusti, suoraan piilolle. Onneksi on viksu koira, joka kiersi tuulen alapuolelle saadakseen maalimiehestä haisun.

Toinen maalimies toisella puolella noin 10 metrin päässä. Tein mielikuvan kauempaa ja pentu olikin sata varma, että ihminen löytyy juuri sen kuusen juurelta mistä haisu tuli nenään. Likka joutui siis paikallistamaan ja poimimaan haisua pidempään. Ihana maalimes osasi vaatia jälleen kerran malttia ja odottamista palkasta.

Kolmas "ukkeli" oli samalla puolella kuin eka ja yhtä kaukana. Haisumielikuva onnistui hienosti, löytö oli myös varsin onnellinen ;-).
Järisyttävät loppukehut kaikilta, sepäs taitaakin olla se paras kaikista. Kaiken olisi kruunannut seuraavan koiran namien varastaminen. Onnesta rasia saatiin itiön hampaista talteen.

Loppukevennys: Kukahan on kertonut Bowwelle Seppo Rädyn mielipiteen Saksasta?
Päivällä neiti oli kaivanut jostain arkistoistani Saksan maantiekartan ja vääntänyt kikkareet sen päälle. Siis, Saksa on paska maa Bowwenkin mielestä ;-).

Ei kommentteja: