sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Hauskaa raunioilla ja vielä hauskempaa kotona

Tuuli ei pettänyt tänäänkään. Hyvä puhuri itäväylältä helpotti harjoituksen suunnittelua. Piilottelin ukkelit samoille seutuville kuin aiemillakin kerroilla, jotta neiti oppisi paikallistamaan ja luottamaan nenäänsä.

Eka piilo oli taas samassa kasassa kuin aiemminkin, mutta taas uusi piilo. Suuaukko peitettynä, niin ettei sisälle nähnyt, mutta maalimiehen luokse pääsi kuitenkin tunkeutumaan. Lähestyimme piiloa tutun piilon kautta. Ensimmäinen reaktio maalimiehestä tuli tutun piilon kupeessa ja sai Bowwen ilmaisimen (=hänän) pyörimään. Tarkempi tutkiminen osoitti, ettei siellä tällä kertaa ketään ollutkaan. Etsintä ja tarkennus jatkui, tuulen tuoma vahva haju imaisi pennun oikealle piilolle ja reippaasti putkeen sisään.

Toinen piilo oli palkin alla alempana rinteessä kuin edelliskertojen piilot samalla kohtaa rauniota. Ajatuksenani oli, että kierrämme tuulen alapuolelelle rinteeseen. Bowwe kiipesikin ylemmäs mökin alle, jossa oli ollut edelliselle koiralle piilo. Sieltä se kapusi vielä ylemmäs ja bongasi maalimiehen. Itse olin alempana rinteessä, mistä näin kuinka pentu yritti kuutioida kuinka pääsee maalimiehen luo. Lähestyin piiloa alakautta ja samalla kannustin Bowwea etsimään reittiä hajulle. Turhauma haukku ja toinen. Siirryin itse vielä siihen suuntan mistä koiran oli mahdollista tulla piilolle. Sieltähän se pentukin lopulta tuli hakemaan palkkansa.

Kolmas maalimies oli lipan alla, erin kuin aiemmin. Lähestyimme piiloa tuulen alapuolelta rinteen kautta. Hajun ilmaisin alkoi taas pyöriä ja Bowwe kapusi rinteen ylös. Maalimieskin löytyi, iloinen pikku pikku pentu sai palkkansa.

Loppukevennys: Iltavillin ja äärettömän (kasin) juoksun aikaan taivaalle ilmestyi kuumailmapallo. Kuumis lipui kovin alhaalla, matkustajien äänetkin kykeni kuulemaan. Olisipa mukava tietää mitä pennun päässä mahtoi liikkua sen ihaillessa palloa taivaalla. Nyt se nököttää samassa paikassa ihailemassa maisemia aina silloin, kun ei karsi pensaita ;-).


Ääretöntä menoa ja meidän "puutarha" on pelkkää mustaa multaa

3 kommenttia:

Sonja Enlund kirjoitti...

Voi Pyhä Sylvi ja kaks muuta tyttöä tuota menoa.... ;)

jaanakin kirjoitti...

Aiwan... neiti täytyy välillä päästää ulos, jotta saa kirmailla. Juu, ja sitä se jaksaa illalla ennen nukkumaan menoa tehdä. Monet naurut neiti on tarjonut hönöttelyllään!

Anonyymi kirjoitti...

Puutarha on sen näköinen, että on saanut kokea parit iltavillit :-D

Tanja