keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Metsässä

Tänään ajatuksenani olisi ollut saada pennulle mielikuvaa laatikosta (=eteneminen sivurajalla). Hyvä vastainen keskilinjan suuntainen tuuli, joten jälleen kerran haisumielikuvilla mentiin.
Ekalla piilolla pentu näki mm:n etenemisen sivurajalla. Veimme maalimiehen yhdessä paikkaan josta mm. eteni sivurajan suuntaisesti. Noo, nyt ei ihan laatikkotreeni uponnut, sillä pentu palasi mielikuvapaikkaan ihan omia polkujaan. Toisaalta iloinen löytö.

Toinen piilo oli umppari, joka nostettiin hajumielikuvalla. Bowwella on hyvä muisti, vaikka merkkasi hajun tuulen alapuolelta ja palattuamme keksilinjalle meni piilolle edelliskerran reittiä pitkin. Maalimies oli kehunut pennun nuuskuttelusta heti, mutta kun umpparin ovi ei avautunut B. hokasi itse haukkua. Kansi auki ja palkka. Otimme vielä ilmaisun vahvistuksen samalla piilolle. Ääni tuli jo aika pian parin kaivautumisyrityksen ja kunnon loikan jälkeen.

Kolmas maalimeis vietiin yhdessä ja tällä kertaa maalimiehen etenemistä koira ei nähnyt. Nyt olisi toivottu niitä kunnon tuulia, sillä B. eteni hienosti mielikuvapaikkaan, mutta ilman hajua palasi luokseni keskilinjalle. Paarustimme yhdessä kohti sivurajaa, ja nyt pentu sai jo hajun.
Ei ihan tullut laatikkoharkkaa, mutta iloisia löytöjä silti. Ei huono.

1 kommentti:

Sonja Enlund kirjoitti...

Tulipas kiva tarha, koirat tykkää :)

t.Sonja