tiistai 12. toukokuuta 2009

Mielikuvia sivurajalle

Tuulet puhaltelivat vienosti pohjoisesta eli keskilinjan myötäisesti.
Bowwe pääsi taas ensin tallaamaan aluetta, jonka jälkeen sai olla eka koira.

Eka piilo mielikuvalla sivurajalle saakka. Maalimies eteni vielä mielikuvaipaikasta sivurajaa eteenpäin. Hyvä pisto ja löytö. Maalimies toi Bowwen keskilinjalle.

Toinen maalimies vietiin vastakkaiselle puolelle 10 metrin päähän sivulinjasta. Neiti upposi itse sivurajalle saakka, nappasi takaisin tullessaan maalimiehen.

Kolmannen maalimiehen kanssa menimme vastaan edellistä ja veimme mm:n lähelle takakulmaa. Samoin kuin ekalla, mielikuvapaikasta mm jatkoi matkaansa piiloon. Bowwe upposi mielikuvapaikkaan ja jatkoi sivurajaa (tod.näk. hajutunnelissa) maalimiehelle. Etenin itse samalla keskilinjalla, jotta neiti (ja minä) oppii(muistaa) heti, että keskilinjallakin tapahtuu liikettä.

Ainakaan etäisyys minusta ei haittaa Bowwea. Metsä on tuttu ja alueen rajat ovat tulleet koiralle hyvin tutuksi, sen vuoksi matkaa maalimiehelle on ollut helppo pidentää.
Bowwelle mielikuvat sopivat hyvin - keskittyminen säilyy- vihjesanan kuultuaan terävöityy etsintään. Ilmaisuksi valitsen ehketi hakun, sillä neiti komentaa luontaisesti haukkumalla muita koiria (välillä väsyneenä myös minua). Pöhkii autossakin mielipiteensä julki (jos ei pääse heti ulos).
Hyvä harkka, täytyy vain seuraavalla kerralla muistuttaa keskilinjalla olijoita kehumaan treenin päätteeksi pentua kunnolla. Etenkin kun neiti menee riemuissaan sinne aina tervehtimään ihmisiä.
Huomenna eri metsään toisen porukan kanssa. Toiveissa hyvät tuulet hajumielikuville ;-).
Itiön kansa on pakko puuhastella jotain älyllistä, sillä esim. eilen piinasi kaikkia, kun olin ajatellut ottaa rennommin ja levätä. Eräs oli levännyt huolella ja muisti kiusata meitä kaikkia tasapuolisesti.
Nyt on treenien jälkeen vain "vähän" vaatinut mummoaan painiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kehuttiinko me huonosti? Kyllä jonkunlaista kehun yritystä oli ja makkaraakin:)

Bowwe teki hyvät pistot; pitkät ja suorat perille asti eikä epäile irtoa ohjaajasta. Todella lupaava penneli.
t. Anne

jaanakin kirjoitti...

Kyllä pentu kehuja toki sai, eikä mene rikki jos ei joka kerta tulekaan satasen kehut ;-)